Hoe wordt een Chesterfield bank gemaakt? 

Chesterfield meubelen zijn al sinds vroeger erg populair. De stoelen en banken afkomstig uit Engeland zijn erg kenmerkend en passen prachtig in een interieur. De meubels worden bovendien op een speciale manier gemaakt om ultiem comfort te garanderen. Maar hoe worden ze dan precies gemaakt? En waarom zijn ze zo comfortabel om op te zitten? Dat alles lees je in deze blog over de Chesterfield bank. Lees dus gauw verder! 

De binnenkant van een Chesterfield bank 

Dus hoe worden deze Chesterfield meubels nou precies gemaakt? Een Chesterfield bank heeft meestal een beukenhouten frame als basis. Deze basis moet van de beste kwaliteit zijn, omdat het letterlijk het fundament van de bank is. Dit hout staat er daarom om bekend van erg goede kwaliteit te zijn, en dat terwijl hij ook nog buigzaam is! Beukenhout is erg hard en sterk, maar gemakkelijk om mee te werken. Het grootste voordeel van dit hout is bovendien dat het niet splintert. Ook moet een bank natuurlijk lekker zitten. Wanneer het frame dus klaar is worden er veringen aangebracht aan de bank. Deze veringen zorgen voor het comfort waar de Chesterfield bank zo erg om bekend staat. Een ander voordeel van deze veringen is dat ze door de jaren heen goed blijven, waardoor je op de bank niet gauw ingezakte plekken zult krijgen! 

De buitenkant van de Chesterfield bank 

Natuurlijk is de buitenkant van de Chesterfield bank ontzettend belangrijk, het is immers het eerste wat in de kamer opvalt! De bank moet goed passen bij het interieur en daarom zijn er ook verschillende varianten van de bekleding beschikbaar. Originele Chesterfield banken werden vroeger met echt leer gemaakt. Nu kunnen deze banken natuurlijk nog steeds met leer worden bekleed, maar er is nu meer mogelijk. Zo kun je nu ook kiezen voor een stoffen bekleding! Het ligt er dus aan wat voor bank het mooiste bij jouw interieur en wensen past. 

De beroemde knopen van de bank 

Wie denkt aan een Chesterfield bank denkt natuurlijk aan de kenmerkende knopen. Deze knopen worden op speciale wijze aangebracht aan de bank en dat is echt een vak apart! Stoffeerders moeten namelijk de bekleding op een specifieke manier vouwen en dan één voor één een knoop aanbrengen. Door op deze wijze te werken krijgt de bank het beroemde ‘patroon’ van de Chesterfield bank. 

De afwerking van de bank 

Nu dat het frame, de bekleding en de bekende knopen op de bank zitten begint de bank al ergens op te lijken! Er mist nog wel een belangrijk deel van de bank en dat zijn de bolpoten. Deze bolpoten kenmerken de bank ontzettend, ook al zou je er in eerste instantie misschien niet aan denken! Deze bolpoten worden vervolgens gekleurd zoals hoe jij het wilt. Nu de bank klaar is komt er nog een laatste laklaag over de bank heen, zodat de levensduur zo lang mogelijk blijft! Deze lak gaat beschadiging en slijtage tegen. Je bent er dus van gegarandeerd dat je zo lang mogelijk kan genieten van je gloednieuwe Chesterfield bank.