Waar moet je op letten bij een regendouche?

Een regendouche zouden we allemaal graag hebben in onze badkamer. Het water valt zoals de naam het al zegt, als regen naar beneden. Even heerlijk ontspannen onder de warme douche na een lange werkdag. Maar kun je een regendouche zomaar installeren, of komt daar meer bij kijken? In dit artikel leg ik je alles uit, waar je op moet letten bij een regendouche.

Eisen van de warmtebron

Het is als eerste van belang om te weten of je cv-ketel beschikt over voldoende capaciteit om voldoende warm water te produceren. Misschien wel goed om te weten, een regendouche geeft al snel 25 liter water per minuut. Een gewone douchekop verbruikt ongeveer 11 liter per minuut. Je cv-ketel moet dus wel over voldoende capaciteit beschikken om warm water te leveren. Als blijkt dat de warmteproductie niet voldoende is voor een regendouche, dan kun je overwegen om een extra boiler, geiser of zelfs een nieuwe en grotere cv-ketel aan te schaffen.

Opbouw of inbouw regendouche

Ga je je badkamer renoveren of wil je alleen de douche upgraden door een regendouche te installeren. Als je je badkamer gaat renoveren, heb je de optie om voor een inbouw regendouche te kiezen. Wil je alleen je badkamer upgraden door een regendouche te plaatsen, dan kun je beter kiezen voor een opbouw regendouche. Een opbouw regendouche houdt in dat de douchestang zichtbaar blijft, maar dit scheelt je een hoop breekwerk. Je kunt nog steeds wel kiezen voor een inbouw regendouche, maar dat betekent wel dat je meer breekwerk krijgt. Hier zitten automatisch ook meer kosten aan verbonden. Een opbouw regendouche is daarom de goedkoopste optie.

Welke soorten regendouches zijn er?

Regendouches zijn er in verschillende soorten en maten. Over het algemeen geldt: hoe groter de douchekop, hoe groter het comfort. Naast de afmeting van de douchekop, kun je ook kiezen in verschillende vormen. Je kunt kiezen voor een ronde, vierkante of rechthoekige vorm. Als je het handig vind om ook een handdouche erbij te hebben, is dit ook een optie. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn om kleine kinderen te douchen, en je kunt hiermee heel handig de doucheruimte schoon spoelen.