Waar schuilen insecten in de winter?

Nu de warmere maanden ten einde lopen, merkt u misschien meer insecten rond uw picknick en in uw tuin. Misschien hoort u ze zelfs langs uw oor zoemen! Maar waar gaan deze beestjes heen als de winter nadert? Hoewel ze klein zijn, hebben insecten grote oplossingen om de koudere maanden te overleven. Net als mensen zoeken ze beschutting tegen het koude weer, slaan ze vet op om later van te leven en worden ze minder actief. Sommige insecten reizen ook naar warmere klimaten tot de lente weer aanbreekt.

Er zijn veel dingen die we kunnen leren van deze populaire insecten en hun unieke overlevingstactieken, maar helaas hoort warme chocolademelk daar niet bij.

Mieren

Mieren hebben enkele slimme methodes om de winter te overleven. Bijvoorbeeld, als het buiten koud wordt en hun lichaamstemperatuur begint te dalen, gaan ze op zoek naar een warme plek, zoals diep onder de grond of onder een rots. En omdat mieren in gemeenschappen samenleven, clusteren ze tijdens de wintermaanden om elkaar warm te houden. Een andere mierentruc om de winter door te komen is veel eten, zodat ze extra vet kunnen aanmaken dat hen helpt warm te blijven – een beetje zoals wij meer comfortvoedsel eten bij koud weer!

Vlinders

Vlinders lijken op mensen omdat ze naar warmere klimaten reizen als het koud wordt. Ze hebben geen paspoort nodig, waardoor ze geluksvogels zijn. Sommige vlinders migreren naar verschillende landen en keren in het voorjaar terug, terwijl andere soorten hun winter doorbrengen in woestijn- of zuidelijke gebieden.

Kakkerlakken

Kakkerlakken zijn overal, ongeacht de tijd van het jaar. De meeste kunnen niet leven bij temperaturen onder de -10 graden. Dus als het weer begint af te koelen, kunt u deze kleine acrobaten in uw kelder of zolder aantreffen, omdat ze aan de kou proberen te ontsnappen en op zoek gaan naar warme schuilplaatsen. Het goede nieuws is dat koelere temperaturen hun voortplantingssnelheid vertragen, dus ook al zie je ze vaker, het zullen er niet zoveel zijn.

Muggen

Muggen zijn een veerkrachtige soort die al miljoenen jaren bestaat en de ijstijd heeft overleefd. Hun overlevingsinstinct is top. De meeste mensen kennen ze van hun winterslaap, maar muggen houden zich overal schuil, van bomen en holen tot kelders en regenpijpen. Mannetjes leven maar 10 dagen (ze sterven na de paring), dus de meeste halen de winter niet eens. Vrouwtjes kunnen niet overleven bij temperaturen onder de 10 graden. Zonder water kunnen muggen in een slaaptoestand geraken, diapauze genaamd. Dit kan enkele maanden duren tot de temperatuur buiten weer stijgt.

Spinnen

De meeste spinnen zijn minder actief in de winter, inclusief volwassen zwarte weduwen. Deze spinnen overwinteren in gebouwen en kelders, net als kakkerlakken. De meeste bruine kluizenaarspinnen worden pas actief als de temperatuur boven de 6 graden komt. De reden hiervoor is dat de meeste van hun prooien zich tijdens de wintermaanden hebben verspreid, dus hoeven ze minder te eten.

Teken

Het vermogen van teken om de winter te overleven varieert sterk afhankelijk van de soort en hun levenscyclus. Sommige teken houden een winterslaap, terwijl andere hun bewegingen strikt beperken om water te sparen of een glycerolstof produceren die hen beschermt tegen temperaturen onder het vriespunt. Voor veel teken zijn slapende teken of teken die zich vastzetten op een gastheer een extra middel om de koude maanden te overleven. Vrouwtjes blijven op een gastheer zitten tot het einde van de winter, wanneer ze op de grond vallen en tot 3000 eitjes leggen. Meestal verbergen teken zich onder bladeren in beboste gebieden waar sneeuw hen isoleert onder de bladeren. De meeste teken kunnen overleven als het weer boven de 7 graden is.

Professionele ongediertebestrijding

Heeft u last van ongedierte en wilt u deze zo snel en effectief mogelijk bestrijden? Ongediertebestrijding Leiden staat voor u gereed voor al uw ongedierte! Onze professionele ongediertebestrijders helpen u graag met het verwijderen van het ongedierte uit uw woning of bedrijf.