Voordelen van een maatwerk overkapping

Een overkapping is een uniek verlengstuk je van je woning. In de zomermaanden zit je het liefst zo lang mogelijk buiten, maar als het regent ben je vaak genoodzaakt om naar binnen te verkassen. Heb je een lastige tuin waar een standaard overkapping niet past, of heb je specifieke wensen? Dan is een maatwerk overkapping waarschijnlijk de oplossing voor jou!

Voordelen van een maatwerk overkapping

Waarom moet je dan kiezen voor een maatwerk overkapping tegenover een standaard formaat overkapping? We zetten 4 voordelen voor jou op een rij:

Bepaal zelf de grote van de overkapping

Overkapping bepaald tot hoe laat jij zon of schaduw in je tuin hebt. Er zijn mensen die het liefst heel hun tuin onder een overkapping zetten omdat ze zoveel mogelijk schaduw in de tuin willen hebben. Andere kiezen ervoor om de overkapping zo neer te zetten dat je kunt kiezen wanneer je wel of niet in de zon wilt zitten. Onze eigen tuin heeft na 17:00 uur geen zon meer, dus voor ons is het belangrijk dat we die wel meepakken en hebben wij de overkapping gebouw op de plek waar toch al eerder schaduw is. Zo hebben we daar nu een mooie plek om te zitten als het regent, maar als de zon schijnt pakken we die in de tuin ook nog mee!

Maak gebruik van je favorieten materiaal

Een ander voordeel van het bouwen van een maatwerk overkapping is dat je vrije keuze in materialen hebt. Zo kun je combineren tussen kunststof en hout of als je van industrieel houd, kun je er zelfs metalen elementen in gebruiken. Neem zeker eens een kijkje bij Twente Wood om meer informatie te krijgen over de mogelijkheden om een maatwerk overkapping te bouwen.

Pas de overkapping aan tijdens het bouwen

Als DIY’er ben je creatief en handig. Je bent tenslotte van rekening niet voor niets zelf begonnen met de bouw van een overkapping. Mocht je tijdens het bouwen je overkapping zien groeien en twijfel je toch over de eerdere keuzes die je hebt gemaakt, dan kun je nu heel gemakkelijk zelf het bouwwerk aanpassen naar jou smaak. Je zit namelijk niet met standaard formaten en een bouwtekening waar jij je aan moet houden.

Geef de overkapping een uniek karakter

Het aller gaafste aan een maatwerk overkapping is toch wel dat je zelf de sfeer en uitstraling kunt bepalen. Wij hebben al veel overkappingen gezien en wat altijd opvalt is dat een overkapping een verlengstuk van je woonhuis is. Hou je van Ibiza stijl, grote kans dat je zo de overkapping ook gaat inrichten. Is de man des huizes een bierdrinker, grote kans dat de overkapping wordt omgetoverd in een mancave waarbij het lijkt alsof je in de lokale pub zit.