Redenen om dit jaar nog een tuinkamer aan te bouwen

Dat tuinkamers steeds populairder worden zal geen verassing meer zijn. Jij bent ongetwijfeld op dit artikel terecht gekomen omdat je een mooie tuinkamer hebt gezien bij familie of vrienden en je bent aan het oriënteren om er zelf ook een aan te schaffen. Bij woontips-blog ben je hiervoor zeker aan het juiste adres. Wat is een tuinkamer eigenlijk precies en welke voordelen het hebben van een tuinkamer biedt, gaan we met jou delen in dit artikel.

Wat is een tuinkamer?

Een tuinkamer wordt vaak verward met een serre of een terrasoverkapping. Maar er zit wel degelijk een verschil in. Voor je naar de verkeerde oplossing aan het zoeken bent, zetten wij het nog even in het kort voor je op een rijtje:

Terrasoverkapping

Een terrasoverkapping is juist vaak aan de voor- en zijkanten open. Het frame en dak zijn gemaakt van polycarbonaat of glas.

Tuinkamer

Een tuinkamer heeft dezelfde bouw als een terrasoverkapping. Je mag alleen spreken van een tuinkamer als je wanden aan de voor- en zijkanten plaats. Op deze manier wordt het echt een ‘kamer’.

Serre

Een serre kan nog het meeste met een tuinkamer vergeleken worden. Maar eigenlijk mag je pas van een serre spreken als de gevel van het huis is mee verplaatst. Verder is de bouw hetzelfde, het moet een afgesloten ruimte zijn.

Daarom heb jij een tuinkamer nodig

Heeft een mens een tuinkamer nodig? Wij van Woontips-blog zeggen een dikke JA! Is het je gelukt om in de huidige woningmarkt een nieuw huis met tuin te kopen, dan is het plaatsen van een tuinkamer echt een meerwaarde voor je woonplezier. Twijfel je nog? Hierbij een aantal voorbeelden waardoor wij je hopelijk over de streep trekken.

  • Je kunt het hele jaar buiten zitten terwijl je beschermt bent van de elementen
  • Goedkopere oplossing dan een serre maken of je huis uitbouwen
  • Je hebt nu 2 gedeeltes in je huis, waardoor je niet verplicht bent altijd maar in de woonkamer te zitten.
  • Een tuinkamer korter dan 4 meter mag je bouwen zonder vergunning van de gemeente.

Tuinkamer zelf bouwen

Klinkt dit allemaal als muziek in je oren? De vervolg stappen zijn helemaal niet zo lastig. Een tuinkamer kun je heel gemakkelijk zelf bouwen. Er zijn kant en klare starterspakketten verkrijgbaar die ervoor zorgen dat jij binnen één dagdeel een tuinkamer hebt gebouwd. Deze tuinkamer gaat vervolgens jaren mee en bezorgd je extra woonplezier in je huidige woning!