De top 5 plagen en kakkerlakken

In dit artikel zullen we de top 5 plagen behandelen en wat extra aandacht besteden aan kakkerlakken.

Top 5 ongedierte plagen

Ongedierte vormt al eeuwen een bedreiging voor onze levenskwaliteit doordat het ziekten overbrengt en materiële schade veroorzaakt. We weten allemaal nog van school hoe de Zwarte Pest zich door Europa verspreidde. Daarom is de tweede definitie van plaag “lastig of hinderlijk”

Om ervoor te zorgen dat je dit seizoen geen ongenode gasten heeft, heeft ons team van Ongediertebestrijding Spijkenisse een lijst samengesteld van de vijf meest voorkomende plaagdieren die volgens ons actief zullen zijn.

Bescherm uw gezin en uw huis tegen deze 5 plagen:

Mieren

Als u een mierenplaag in uw huis wilt voorkomen, moet u regelmatig gemorst eten of drinken opruimen en dagelijks het vuilnis buiten zetten. Daarnaast kan het afdichten van scheuren in muren ook helpen voorkomen dat ze uw huis binnenkomen. Met alleen al in Nederland ongeveer 184 verschillende soorten mieren, kan het lastig zijn om ze kwijt te raken als u niet weet wat u doet.

Vlooien

Onlangs zijn vlooien immuun geworden voor gangbare behandelingen, waardoor ze moeilijker te bestrijden zijn. Ze zijn voortdurend op zoek naar warmbloedige gastheren en voelen zich net zo aangetrokken tot mensen als tot huisdieren. En om het nog erger te maken, kan dit ongedierte tot zeven centimeter hoog springen! De beste manier om te voorkomen dat vlooien uw huis binnenkomen, is ervoor te zorgen dat uw huisdieren regelmatig door een dierenarts goedgekeurde vlooienmedicijnen krijgen.

Knaagdieren

Hoewel ze ongevaarlijk lijken, kunnen knaagdieren uw huis binnenkomen door elke opening groter dan een stuiver. Deze beestjes richten een ravage aan door op draden te kauwen en ziektes te verspreiden. Niet te vergeten, hun constante eten kan leiden tot kostbare structurele schade. Knaagdieren zijn niet alleen onaantrekkelijk, ze brengen ook ander schadelijk ongedierte in huis, zoals vlooien, teken en mijten. En omdat ze zich zo snel voortplanten, is het moeilijk om ze kwijt te raken als ze er eenmaal zijn. Om een knaagdierprobleem in de eerste plaats te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat uw fundering en ramen goed zijn afgesloten, zodat er geen kleine beestjes naar binnen kunnen sluipen. Houd uw huis bovendien schoon door regelmatig de vloer te vegen en te stofzuigen, vooral onder meubels waar etensresten zich ophopen.

 

Muggen

Hoewel men over het algemeen een hekel heeft aan muggen, is het niet eenvoudig om van ze af te komen. Naast de rode, jeukende striemen die ze achterlaten, kunnen deze insecten ook ziekten overbrengen zoals het West-Nijl virus, malaria en encefalitis. Hoewel veel mensen denken dat het verwijderen van alle bronnen van stilstaand water volledig van de muggen afkomt, is dit gewoon niet waar. Muggen hebben slechts zeer kleine hoeveelheden stilstaand water nodig om zich voort te planten; een flessendop vol is voldoende. Hun levenscyclus is kort – meestal slechts ongeveer twee weken – dus het verwijderen van broedplaatsen is een ideale manier om muggenbeten te voorkomen

Kakkerlakken

Hoewel sommige mensen denken dat kakkerlakken niets meer zijn dan lelijk ongedierte, heeft recent onderzoek aangetoond dat een kakkerlakkenplaag een risico kan vormen voor de gezondheid van uw gezin. Studies tonen aan dat allergenen van kakkerlakken astma-aanvallen kunnen uitlokken, vooral bij kinderen.

 

Als u een van deze vervelende plagen op uw terrein aantreft, neem dan contact op met een professionele ongediertebestrijder om een ​​volledige plaag te voorkomen.

Laat kakkerlakken uw kinderen niet ziek maken

Hierboven hebben wij al aangegeven dat volgens meerdere onderzoeken kakkerlakken gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid.

Hoe kunnen deze allergenen uw gezin beïnvloeden?

Een allergeen, in het kort, is een materiaal dat een allergische reactie veroorzaakt. Allergenen die typisch in verband worden gebracht met kakkerlakken zijn uitwerpselen en afscheidingen, maar kunnen ook dingen zijn als dode kakkerlakken of vervelde huiden. Bovendien is bekend dat kakkerlakken verschillende soorten bacteriën, ziekten en zelfs parasitaire wormen verspreiden.

Voorkomen van allergenen

Om uw dierbaren te beschermen tegen gevaarlijke ziekten, moet u beginnen met deze preventieve maatregelen van onze experts. Door onze tips op te volgen, maakt u uw huis in een mum van tijd kakkerlakvrij:

 

  1. Een schoon huis is een gelukkig huis. Allergenen van kakkerlakken kunnen uw gezin ziek maken, maar door regelmatig te stofzuigen kunt u dit soort ophopingen voorkomen.
  2. Raak een kakkerlakkenpopulatie kwijt door scheuren in uw fundering, muren of ramen te dichten.
  3. Hygiëne is cruciaal om uw huis vrij van ongedierte te houden. Bewaar afval in een afgesloten container en gooi het regelmatig weg om te voorkomen dat kakkerlakken uw woning binnendringen.

 

Door deze tips te volgen, kunt u het welzijn van uw dierbaren waarborgen. Is het toch niet gelukt om af te komen van kakkerlakken? Schakel dan een professionele ongediertebestrijder in voor de kakkerlakkenbestrijding!