De perfecte meubelen voor in je tuin!

De zomer komt er weer aan, dus gaan we weer met z’n alle massaal in de tuin zitten. Logisch natuurlijk dat je jij dan op de juiste tuinmeubelen wilt zitten. Maar zie je door het bomen het bos niet meer? Er is ook zoveel te kiezen tegenwoordig. Wij zetten een aantal belangrijke aspecten waar je op moet letten tijdens het kopen van tuinmeubelen op een rij.

Welke tuinmeubels zijn het beste voor in de tuin?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende stijlen en soorten tuinmeubelen die geschikt zijn voor uw tuin, maar er zijn een paar belangrijke zaken die je wilt overwegen wanneer je gaat shoppen voor een nieuwe set. Wil je een ontspannen ruimte met banken en andere zachtere meubels of meer een formele eetvriendelijke ruimte? Vind je duurzaamheid een belangrijk aspect in je keuze in de vorm van hoelang een meubel meegaat in de regen, kou en tegenwoordig ook hittegolven. En, naar wat voor soort stijl van meubels neig je? Rotan tuinmeubelen, houten tuinmeubelen, plastic tuinmeubelen en smeedijzeren tuinmeubelen zijn enkele van de belangrijkste soorten die op dit moment beschikbaar zijn. Ze hebben allemaal voordelen die voor verschillende behoeften kunnen werken. Zorg ervoor dat je de details en het advies van de fabrikant goed leest voordat je een online aankoop doet.

Is hout een goed materiaal voor tuinmeubelen?

Als u investeert in het juiste type houten tuinmeubelen (dat betekent dat het is voorbereid en ontworpen om een storm te doorstaan en verval in de loop van de tijd te voorkomen) kan hout een echt duurzame keuze zijn voor tuinmeubelen. Zoek een geschikte variant, en het is ook een van de meest stijlvolle keuzes, met tal van opties die er zijn bij. Vaak zijn houten tuinmeubelen ook duurzamer dan synthetische opties, hoewel het de moeite waard is om te controleren waar en hoe het hout is verkregen voordat u een aankoop doet. Hout kan na verloop van tijd zorg en aandacht vereisen, het moet namelijk zeker jaarlijks in de vernis gezet worden. Maar als je bereid bent om de toezegging te doen, kan het een van de beste opties zijn die er zijn.

Kun je tuinmeubelen buiten laten staan?

Wat ons betreft kan het geen tuinmeubel zijn als je het niet heel het jaar in de tuin kan laten staan. Mocht een leverancier het advies geven om het tijdens de winter binnen te zetten, dan is dit voor ons een rode vlag en zullen wij het nooit kopen. Dit zegt veel over de kwaliteit en hoe duurzaam het materiaal is.

Sommige tuinmeubelen zijn meer ontworpen voor tijdelijke doeleinden en zijn het meest geschikt om binnen te houden en vervolgens naar buiten te zetten voor het volgende tuinfeest, maar veel, zo niet de meerderheid van de tuinmeubelen is meer dan geschikt om buiten te laten. Zorg ervoor dat u de productinformatie zorgvuldig leest voordat u een bestelling plaatst om te controleren of deze weerbestendig, roestbestendig of weerbestendig is en onderzoek het gewicht van het meubilair. Hoe zwaarder de tuinmeubels hoe minder kans je hebt dat deze weg zullen waaien.