Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?

Een warmtepomp heeft heel veel verschillende voordelen, ten opzichte van traditionele verwarming. Maar wat is een warmtepomp nu eigenlijk?

Een warmtepomp is een pomp die warmte uit een omgevingsbron trekt. Dit kan dus lucht, bodem of grondwater zijn. Een warmtepomp kan tot 80% van zijn warmte onttrekken uit die bronnen. De pomp kan deze warmte verspreiden over je woning om zo je woning duurzaam te verwarmen. Op deze manier heb je ook het hele jaar door een aangenaam binnenklimaat. Er zijn nog veel meer voordelen van een warmtepomp waar je in deze blog meer over kan lezen!

Het is een milieuvriendelijke methode

Een warmtepomp is een duurzaam en milieuvriendelijke verwarmingsmethode. Dit komt doordat een warmtepomp bijna geen fossiele brandstoffen gebruikt. Bij een warmtepomp is het zo dat je voor elke euro die je betaalt aan fossiele brandstoffen je in principe 4 euro aan energie terugkrijgt. Bovendien stoot je veel minder CO2 uit en behoren ze dus in de categorie groene energie omdat ze warmte uit de natuur halen. Een warmtepomp hoeft niet veel opslagruimte in te nemen in huis, omdat je geen opslag nodig hebt voor stookolie. Ook hoeft er geen aansluiting te worden gemaakt naar het gasnetwerk of naar de schoorsteen. Een warmtepomp kan relatief duur zijn in de aanschaf maar uiteindelijk haal je dit geld er gemakkelijk uit.

Multifunctioneel

Een warmtepomp kan ook dienen om te verkoelen. Hiermee is een warmtepomp dus multifunctioneel. Je hoeft in dit geval dus geen airconditioning aan te schaffen, wat ook weer geld bespaart als jij wel graag verkoeling in huis hebt in de zomer. Het rendement op het gebruik als verkoeling is iets lager, maar het scheelt dus wel in de aanschafkosten. Let wel op dat niet elke warmtepomp deze functie heeft. Daarnaast kan een warmtepomp ook gebruikt worden voor vloerverwarming, muurverwarming, plafondverwarming, verwarming van sanitair water en verwarming van een zwembad. 

Interesse in een warmtepomp gekregen?

Een warmtepomp heeft nog andere voordelen dan hierboven beschreven, maar daar kan je nog alles over lezen op www.warmtepompenadvies.nl. Op deze website kan je eveneens een gratis offerte aanvragen om te kijken wat een warmtepomp bij jou thuis gaat kosten.