Waar let je op bij het laten plaatsen van een lift in huis?

Wanneer je wat slechter te been bent en jezelf door middel van een rolstoel door het huis verplaatst, is het handig om een lift in huis te laten plaatsen. Dit zorgt er namelijk voor dat je gemakkelijk tussen de verschillende verdiepingen van het huis kunt bewegen. De kosten voor zo’n lift mogen dan wel flink in de papieren lopen, maar de voordelen die het biedt, die zijn enorm. Stel je voor dat je door het laten plaatsen van een lift veel langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Hoe fijn is dat? Maar waar let je op bij de aanschaf van een lift?

Kies voor een gerenomeerd bedrijf

Het laten plaatsen van een lift in een flinke ingreep en dus ook investering. Des te belangrijker dus om dit te laten doen door een gerenommeerd bedrijf. Dus wil jij er zeker van zijn dat je lift op de juiste en vooral vakkundige manier geplaatst wordt, dan is het aan te raden om eens een kijkje te nemen op de website van Domicare.nl. Zij zijn namelijk al meer dan 125 jaar gespecialiseerd in het plaatsen van allerlei verschillende type liften voor in huis.

Bepaal de grote van de lift

In principe heb je aan een lift van één vierkante meter al voldoende in je huis. Dit zorgt er namelijk voor dat je met een rolstoel naar boven en ook weer naar beneden kunt. Het grote voordeel van deze liften, is dat ze volledig modulair zijn gemaakt, wat dus betekent dat ze kant en klaar in delen kunnen worden geplaatst. Zo kunnen de delen prima door de voordeur en kan alles in huis worden opgebouwd. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een grote lift te laten plaatsen, maar dat is in principe helemaal niet nodig.

Vraag meerdere offertes op

Wedden op één paar is natuurlijk nooit verstandig om te doen. Doe dit daarom dus ook niet bij het laten plaatsen van een lift. Zo is het aan te raden om minimaal 3 andere bedrijven een offerte uit te laten brengen. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen een goed beeld krijg bij wat de kosten zijn, maar je ook direct kunt zien of er één van de benaderde partijen ontzettend duur is of juist erg goedkoop.