Ongedierte in huis voorkomen

Het is vanzelfsprekend dat niemand ongedierte in huis wilt hebben. Echter, komt het helaas heel vaak voor dat ongedierteplagen huizen teisteren. Hieronder zijn enkele redenen waar en hoe ongedierte uw huis binnendringen en wat u hier zelf op een simpele wijze aan kunt doen.

Ongedierte van de buren

U werkt hard aan een schoon huis – maar uw inspanningen kunnen worden gedwarsboomd door slechts één vuile buurman. Die hoeft alleen maar ongedierte aan te trekken, en plotseling loopt iedereen in de buurt – of het nu gaat om een appartementencomplex, een stadswoning of een eengezinswoning – gevaar.

 

Hoewel het ongelooflijk frustrerend kan zijn om een ongedierteprobleem te hebben dat u niet heeft veroorzaakt, zijn er toch enkele dingen die u kunt doen om de situatie te verbeteren.

Eerst zeker weten

Voordat u drastische maatregelen neemt die uw buren zouden kunnen verstoren, vraag een second opinion aan een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf, zoals Ongediertebestrijding Tilburg. Zij kunnen u misschien helpen iets te ontdekken dat u over het hoofd heeft gezien.

Breng vereniging op de hoogte

Er kunnen regels zijn in uw appartementencomplex die u kunnen helpen, of veel huurwoningen bieden gratis ongediertebestrijding in hun huurcontracten – maar de bewoners zijn zich hier misschien niet van bewust. Kijk of u iets kunt doen om uw buren te helpen van deze diensten gebruik te maken.

Gesprek met de buren

Het voelt misschien goed om de hele wereld uw problemen te vertellen op Facebook of Twitter, maar online klagen zal er nooit voor zorgen dat een plaag weggaat. Het kan ook effectieve communicatie verhinderen. Praat in plaats daarvan rustig met uw buren over wat u meemaakt.

 

Weet u niet zeker waar u moet beginnen? Begin met eenvoudige dingen, zoals de afwas schoonhouden en deksels op vuilnisbakken doen. U kunt ook voorbereid zijn met een aanbeveling voor een betrouwbaar ongediertebestrijdingsbedrijf.

Plan samen met uw buren

Plan samen met uw buren ongediertebestrijding om de rust en het plezier in uw huizen te bewaren. Als u zich houdt aan regelmatige maandelijkse of driemaandelijkse behandelingen, of problemen aanpakt wanneer ze zich voordoen tijdens bijzonder slechte insectenseizoenen, zal het voelen als teamwerk tussen u en uw buren.

Verzegelen

Als uw onbemiddelde buurman u niet wil helpen met ongediertebestrijding, neem dan het heft in eigen handen door alle hangplekken voor kakkerlakken in en rond uw huis te blokkeren. Kakkerlakken sluipen graag door kleine kieren en spleten ons huis binnen – blokkeer hun toegangspunten met staalwol of stoppers.

Vallen gebruiken

Als u in de buurt woont van iemand die rommelig is en geen schone ruimte bijhoudt, is dat niet ideaal tijdens de koudere maanden. Muizen kunnen tot 15 meter van hun nest reizen, dus ze kunnen gemakkelijk naar uw huis komen als dat dichter bij dat van hen ligt. Zet om dit te voorkomen vallen rond uw huis, zodat alle knaagdieren die op zoek zijn naar een verblijfplaats worden gevangen.

Ongedierte voorkomen door huisverbeteringen

Uw huis zou uw heiligdom moeten zijn – een plek om te ontspannen en tot rust te komen na een lange dag. Maar als u ongedierte heeft, voelt dat allesbehalve zo. Ongedierte is als de slechtst denkbare huisgenoten, en aangezien we tegenwoordig allemaal meer tijd thuis doorbrengen, is dat niet iets waar iemand mee te maken wil hebben. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige doe-het-zelfprojecten en huisverbeteringsprojecten die u kunt doen om te voorkomen dat ongedierte binnenkomt. Tijd maken voor huisverbeteringsprojecten kan moeilijk zijn, maar het is de moeite waard om te voorkomen dat ongedierte uw huis overneemt. Probeer een paar van deze ongediertepreventietips en u bent het spel een stap voor.

Garage

Door iets eenvoudigs te doen als uw garage schoon en georganiseerd te houden, kunt u de kans dat ongedierte uw huis binnendringt aanzienlijk verkleinen. Als u spullen heeft opgeslagen, overweeg dan een doe-het-zelf rekkensysteem om ze van de grond te houden en weg van ongedierte dat ze als schuilplaats zou kunnen gebruiken.

Afdichtingen

Het laatste wat u wilt doen is door uw huis lopen op zoek naar kleine scheurtjes en gaatjes, maar als u daar niets aan doet, bieden die de perfecte gelegenheid voor ongedierte om uw huis binnen te komen. Als u wat tijd over heeft, pak dan wat kit bij een bouwmarkt en vul deze openingen op, zodat ongedierte uit uw huis wordt geweerd.

Vensters afsluiten

U kunt niet alleen geld besparen door uw ramen zelf te kitten, maar u kunt tegelijkertijd helpen vocht buiten te houden en ongedierte weg te houden. Door een waterdichte kit aan de buitenkant van uw raamkozijnen aan te brengen, creëert u een extra barrière tegen waterschade en mogelijke ongedierteplagen. Controleer al uw horren op gaten of scheuren waardoor ongewenste gasten in uw huis kunnen komen – het vervangen ervan is een eenvoudige klus die zich terugbetaalt in gemoedsrust.

Snoeien van bomen en struiken

Als u niets doet, kunnen bomen, struiken en wijnstokken in uw tuin plaagdieren schuilplaatsen en aanknopingspunten voor vermenigvuldiging bieden, waardoor ze gemakkelijker uw huis kunnen binnendringen. Een opgeruimd gazon ziet er niet alleen mooier uit, het helpt ook om ongedierte weg te houden.

Lekkende kranen repareren

Als u een lekke leiding heeft, kunt u zonder het te weten ongedierte in uw huis uitnodigen. Vochtige en donkere plekken zijn perfecte broedplaatsen en toevluchtsoorden voor allerlei soorten ongedierte en knaagdieren. Om dit te voorkomen kunt u enkele eenvoudige tips voor loodgieters volgen of een vakman inschakelen om uw huis tegen ongedierte te beschermen voordat het te laat is.