Hoe werkt dakinstallatie?

Een dak is een van de meest essentiële elementen van uw woning aangezien het u beschermt tegen de weersomstandigheden en kan helpen bij het behoud van de waarde van uw huis. Het is van cruciaal belang dat u een bekwame en betrouwbare dakdekker kiest om uw nieuwe of vervangende dak te plaatsen, ongeacht de stijl of grootte. Hier leest u hoe de installatie van een plat dak dakbedekking of een hellend dak in een paar eenvoudige stappen werkt.

Planning is de sleutel

Een deel van het werk van een dakwerker bestaat uit het af en toe plaatsen van nieuwe daken als onderdeel van wat het dakdekkersproces wordt genoemd. Het gaat om apparatuur, materialen, vaardigheden en planning om iets te bouwen dat er niet alleen goed uitziet, maar ook goed functioneert. De eerste stap in dit proces is beslissen welk type nieuw dak op het bestaande dak zal worden geplaatst. De meest voorkomende types zijn bitumen, EPDM of zink; elk heeft zijn eigen plus- en minpunten als het gaat om kosten, duurzaamheid en hoeveel onderhoud het nodig heeft.

Als u eenmaal heeft gekozen voor een soort, is het tijd om u voor te bereiden: als het oude dak van uw huis moet worden vervangen omdat het versleten of onherstelbaar is, kan er wat sloopwerk nodig zijn voordat u uw nieuwe dak kunt installeren. Dit omvat het verwijderen van alle bestaande spijkers of schroeven die shingles of dakbedekkingsmaterialen vasthouden, zodat ze niet in de weg zitten tijdens de installatie.

Je huis klaar maken

Het is uiterst belangrijk om uw huis voor te bereiden op de installatie van een nieuw dak voordat u er een laat plaatsen. Zorg ervoor dat alle spijkers of schroeven zijn verwijderd en dat u vooruit heeft gepland in het geval van eventuele noodzakelijke reparaties. Als u een bestaand dak opnieuw wilt bedekken, zorg er dan voor dat u alle oude dakbedekking heeft verwijderd voordat u aan een nieuw dak begint.

De bemanning arriveert

Nadat u uw nieuwe dak heeft uitgekozen, is het tijd om een datum vast te stellen voor de komst van de ploeg. Meestal zijn twee mannen voldoende, maar voor meer uitdagende projecten zijn misschien wel zes mensen nodig. Informeer bij het maken van de plannen naar de eventuele extra reiskosten van het hoofdkantoor naar uw huis – dit is alleen gebruikelijk als ze meer dan 20 kilometer van uw locatie verwijderd zijn.

De ondervloer installeren

De onderlaag is een stuk materiaal (meestal vilt) dat tussen de zijkant van uw huis en de dakspanen wordt aangebracht. Hoewel het een overbodige stap lijkt, heeft het een aantal belangrijke doelen. Ten eerste fungeert het als een vochtbarrière, die voorkomt dat vocht uw woning binnensijpelt via gaten in uw gevelbeplating. Ten tweede, en dat is voor veel huiseigenaren belangrijker, dient de onderlaag als geluidsbarrière.

Installatie van dakbedekking begint

Een goede dakwerker zal beginnen met het uitvoeren van een dakinspectie om te kijken naar problemen zoals schimmel, mos, scheuren, of verouderde materialen. Een bekwame ploeg zal de afmetingen van uw huis opmeten voor het werk begint om er zeker van te zijn dat ze al hun benodigdheden hebben. Ze kunnen deze cijfers ook gebruiken om realistische offertes te maken op basis van de hoeveelheid werk die nodig is voor een uitgebreide installatie.

De randen bijsnijden

Wanneer u een dak vervangt, is een van de eerste dingen die u moet doen het verwijderen van alle oude bekleding en/of zolderisolatie. Als u aan een ouder huis werkt, kunnen sommige gebieden al geïsoleerd zijn met glasvezelmatten, wat de installatie veel gemakkelijker maakt. In deze situaties is het niet nodig om alle oude isolatie te verwijderen; knip gewoon weg wat weg moet om ruimte te maken voor uw nieuwe dak.

Opruimen en afwerken

Hoewel uw dakbedekking door een dakdekkersbedrijf of dakdekker zijn gelegd, is er meer werk aan de winkel als ze eenmaal vertrokken zijn. Om ervoor te zorgen dat er geen lekkages en waterschade aan uw huis ontstaan, moet u op een paar factoren letten. Ten eerste moet u er zeker van zijn dat alle spijkers volledig zijn ingeslagen, zodat ze na verloop van tijd niet zichtbaar worden.

Zorg ervoor dat al uw ventilatieopeningen open zijn voor een goede luchtstroom. Controleer en vervang tot slot alle loszittende dakspanen rond uw huis. Houd ook het weer in de gaten – als er regen wordt voorspeld, kunt u overwegen om van tevoren dekzeilen over uw dak te leggen, zodat u niet nat wordt als u ze later verwijdert.

Dakdekkers in Haarlem

Er zijn verschillende dakdekkersbedrijven in Haarlem. Eén daarvan is Dakdekker Haarlem | Van Leeuwen. Dit is één van de beste dakdekkersbedrijf in de regio. U kunt de verschillende dakdekkers in de regio contacteren en vragen om een gratis dakinspectie en vrijblijvende offerte. Zo kunt u de verschil in de prijzen zelf ontdekken en zelf overwegen voor welk bedrijf u kiest als u uw dak wilt vervangen. Let daarbij niet alleen op de prijs, maar ook aan de verschillende extraatjes die worden aangeboden, zoals de garantie op de werkzaamheden en dakbedekking.