Hoe moet je omgaan met vochtgevoelige plekken in je huis?

Vochtgevoelige delen van je huis kunnen enkele van de meest geurige en onaangename ruimtes in huis zijn. Laat dat je er niet van weerhouden om deze kamers te verbeteren. Er zijn zoveel manieren om vochtgevoelige delen van je huis te verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld je vloeren vervangen door een PVC vloer. Sommige mensen kiezen voor een laminaat grijs eiken met een speciale, waterbeschermende coating. Daarnaast kun je gebruik maken van luchtontvochtigers en een goede ventilatie.

Vervang de vloer

Het vervangen van een vloer die gevoelig is voor vochtproblemen is een van de beste manieren om de functionaliteit te verbeteren. Een veelvoorkomend probleem in huizen met houten vloeren is rot. Rot kan worden veroorzaakt door een aantal dingen, waaronder vochtigheid, insecten, slechte ventilatie of aftwatering. Als je schimmel of meeldauw hebt opgemerkt op je vloer, is het misschien tijd om je vloer volledig te vervangen door een PVC vloer zoals die van Roobol. PVC is namelijk goed bestand tegen vocht en kan daarom ook worden geplaatst in de keuken, wc of badkamer.

Gebruik luchtontvochtigers

Door gebruik te maken van een luchtontvochtiger wordt de kans op vochtproblemen in huis direct kleiner. Simpel gezegd, de enige taak van een luchtontvochtiger is om te veel water in de lucht kwijt te raken. Hierdoor gaat de luchtvochtigheid in huis omlaag. Er zijn veel verschillende maten en vormen van luchtontvochtigers om uit te kiezen. Er zijn kleine voor plaatsen zoals de zolder die niet zo groot zijn. Grotere modellen werken het beste in grotere kamers. Er zijn zelfs modellen die kunnen helpen met de luchtvochtigheid in het hele huis. Het beste is dat de meeste luchtontvochtigers stil zijn en niet in de weg staan ​​van het dagelijks leven. Je kunt het gewoon aanzetten en je dag voortzetten terwijl de luchtontvochtiger zijn werk doet.

Check de ventilatie

Als je huis goed geventileerd is, gaat de luchtvochtigheid vanzelf omlaag. Dit is een snelle oplossing die de meeste vochtproblemen in je huis zal oplossen. Vocht kan afkomstig zijn van bijna alles wat je overdag doet. Ventilatoren die naar buiten ventileren zijn hierdoor belangrijk. Ze helpen warme, vochtige lucht uit je huis te verwijderen en brengen frisse, gezonde lucht binnen. Zelfs als je de ramen opent, komt er lucht in beweging en wordt de kans kleiner dat je problemen krijgt met vocht in je huis. Als je ramen kapot zijn of dichtgeschilderd zijn, wil je ze misschien vervangen door iets dat energiezuiniger is.