Dit is waarom vloerverwarming zo fijn kan zijn

Ondanks dat we nu midden in de zomer zitten en net bekomen zijn van de bijna heetste dag ooit gemeten in Nederland, is het helemaal geen slecht idee om alvast over de winter na te gaan denken. Door de Russische “invasie” zijn energieprijzen door het dak gegaan en gasprijzen zijn amper nog te betalen. Toch zit ook jij het natuurlijk het liefst warmpjes bij deze winter. Vloerverwarming kan daar een prima investering voor zijn en wij gaan jou uitleggen waarom vloerverwarming zo fijn kan zijn.

1. Vloerverwarming kan zuiniger zijn!

Wist je dat er twee soorten vloerverwarming bestaan? De ene is zuiniger dan de andere en je leest hieronder welke wij voor jou aanraden:

Vloerverwarming op waterbasis

Een vloerverwarming op waterbasis verwarmd de woonkamer op een consistente en efficiënte manier. Een vloerverwarmingspomp pompt zacht verwarmd water door de leidingen om je woonkamer de juiste temperatuur te geven.

Elektrische vloerverwarming

Een elektrische vloerverwarming verwarmd de woonkamer (net als de vloerverwarming op waterbasis) op een efficiënte manier. In plaats van leidingen met warm water, worden er elektrische verwarmingskabels gebruikt die onder de vloer zijn geïnstalleerd om warmte genereren.

Wat is dan de bezuiniging?

En dan bestaan er natuurlijk ook nog traditionele radiatoren. Grote kans dat jij deze energie slurpers nog in huis hebt en dat je daarom op dit artikel terecht bent gekomen. Deze radiatoren moeten het water verwarmen tot 75 graden en sturen het dan door de radiatoren in de woonkamer en andere kamers. Dit in tegenstelling tot vloerverwarming, waar het water maar tot 29 graden verwarmd hoeft te worden. Deze lagere temperaturen is er minder energie nodig en bespaar jij op je eindafrekening! Houd maar alvast rekening met een besparing van 15% door het gebruik van vloerverwarming

2. Onderhoud is super makkelijk

Het tweede voordeel van vloerverwarming is dat na de installatie je bijna geen onderhoud meer hoeft uit te voeren aan de vloerverwarming. De pomp pompt, de elektrische draden worden voorzien van stroom en jij kunt jaren lang genieten van een verwarmd huis!

3. Het scheelt ruimte in je woonkamer

Onze derde en laatste tip is er een die je waarschijnlijk wel eens hebt bedacht, maar nog niet echt voor je hebt gezien dat dit nou betekend. Vaak heb je in een woonkamer wel 2 tot 4 radiatoren staan. Haal je deze weg en je hebt zo weer een paar vierkante meter te pakken! Je kast schuif je wat extra naar achteren, of de bank past nu echt onder het raamkozijn.

Ook scheelt het je kinderen waarschuwen dat de radiator heet is, of het scheelt je tranen troosten dat ze de verwarming toch op zijn heetst hebben aangeraakt.