3 manieren om je huis te verduurzamen

We kunnen er allemaal niet meer onderuit, de gas- en energieprijzen stijgen en daarmee ook onze maandelijkse kosten. Van korter douchen tot de verwarming lager zetten, iedereen doet er fanatiek aan mee. Om kosten te besparen, is het van belang om je huis zo goed en zo veel mogelijk te verduurzamen. Om deze reden geven we je in dit artikel 3 bruikbare manieren om dit concreet te kunnen doen. 

1 Je vloer isoleren

Een van de meest gebruikte manieren om je huis duurzamer te maken en zoveel mogelijk warmte binnen te houden is het isoleren van vloeren. Vloerisolatie is eenvoudig en snel aan te brengen. Het effect hiervan is echter wel beperkt, omdat over het algemeen niet heel veel warmte verloren gaat via de vloer van een huis. Het is wel een makkelijke manier die je zelf toe kan passen en alle beetjes helpen. Ook zal de vloer warmer en daardoor prettiger aanvoelen aan je voeten. 

2 Dubbel glas installeren 

In alle huizen die tegenwoordig gebouwd worden is het standaard om in plaats van enkel glas, dubbel glas te gebruiken. Het beschermt namelijk niet alleen beter tegen warmte en kou, maar dempt geluid ook enorm. In oudere huizen kan het zo zijn dat de ramen wel nog uit enkel glas bestaan. Wanneer dit bij jouw huis het geval is, is het een slimme stap om dit te vervangen met dubbel glas. 

3 Isoleer muren 

Om even terug te komen op wat er gezegd werd onder het kopje over het isoleren van je vloer, namelijk dat hier relatief weinig warmte uit verloren gaat, is dit bij muren een ander verhaal. Een gemiddelde woning verliest ruim 20 procent van alle warmte via de muur, daarom is het goed isoleren van je muren van groot belang. De beste manier om dit te doen is door gebruik te maken van spouwmuren. Deze bestaan uit een buitenmuur, een spouw laag en een binnenmuur, erg isolerend dus. Het is ook nog een van de goedkoopste en eenvoudigste aanpassing die je kan doen, alles gebeurt namelijk buitenshuis en je bespaart enorm veel energie. 

Energielabel aanschaffen 

Om een goed beeld te krijgen van hoe duurzaam je huis op dit moment is en of er nog ruimte is voor verbetering is door een energielabel van je huis aan te vragen. Hierop staat precies vermeld hoe het met de energiezuinigheid van je huis gesteld is. Het beschikken over zo’n energielabel is tegenwoordig ook verplicht bij aanschaf van een nieuw huis. Bij Homekeur kan je een energielabel aanvragen, zij helpen je ook graag verder omtrent het verduurzamen van je huis.