Welke klok past bij jouw huis?

Een klok. Elke huiskamer heeft er één. Hoewel het misschien maar een klein onderdeel is van je interieur, kijk je er misschien wel het vaakst naar.

Dus waarom niet een extra stap nemen en de perfecte klok voor jou huis uitkiezen? We zullen de drie meest populaire soorten klokken uitlichten, zodat jij de beste keuze kan maken voor jouw huis.

De wandklok

Simpel, strak en van alle tijden. Voor een strak interieur is de wandklok de beste optie. Sommige zullen het saai noemen, maar een eenvoudige wandklok geeft jouw huis een rustig en strak gevoel dat geen andere klok kan. Daarbij is er genoeg ruimte om te variëren. Gebruik romeinse cijfers voor een echt klassieke feeling, of houd en bij 12 strepen voor een minimalistische look.

De digitale klok

Een echte trend voor nieuwe interieurs. Vroeger vooral gebruikt als wekker, maar nu kun je ook in de woonkamer de tijd aflezen van een digitale klok. Dit is wat je noemt met de tijd meegaan. Van de klassieke, rechthoekige zwarte achtergrond met 4 rode cijfers erop, tot moderne stijlvolle designs die een perfecte toevoeging zijn voor een rustgevend interieur.

De Koekoeksklok

Er bestaan trends en er bestaan klassiekers. De koekoeksklok behoort duidelijk tot de laatstgenoemde categorie. Een knus, ouderwets interieur is niks zonder een koekoeksklok. Iedereen heeft wel herinneringen aan deze antieke klok. “Die gekke klok bij opa en oma” of “de klok die al generaties lang meegaat”. Het is net zoveel kunst als klok maakt iedere huiskamer levendig.

De staande klok

Wil je een klassiek gevoel, maar zonder die herrie van een koekoeksklok? Dan is een staande klok perfect geschikt voor jou. Ouderwets en traditioneel. De staande klok behoort net zoals de koekoeksklok onbetwist tot de categorie klassiekers. Wanneer je kiest voor een staande klok hoef je niet bang te zijn dat deze uit de tijd raakt. Over honderd jaar is dit nog steeds dè klok voor een prachtige ouderwetse woonkamer.

De keuze is enorm en hoewel het niet het allergrootste onderdeel is van je huiskamer, is het wel belangrijk dat de klok en “de rest” dezelfde stijl hebben. Beeld je een koekoeksklok in in een open, modern huis. Of verbeeld je een moderne digitale klok, tussen alle antieke vazen, oude schilderijen en grijze gordijnen in het huis van opa en oma. Kies de klok die past bij jouw interieur, maar vooral bij jou.