Welke kast hoort bij jou? Wij geven een aantal voorbeelden!

Vandaag schrijven we een artikel over een aantal type kasten die verkrijgbaar zijn in Nederland. Dit artikel is tot stand gekomen omdat ik zelf een probleem had en niet wist welke type kast ik kon gebruiken om het op te lossen. Een zoektocht op het internet leverde mij niks op en dat gaf mij inzicht dat er behoefte was aan een overzicht over de verschillende soorten kasten. Een kast klinkt heel alledaagse en iets waar iedereen elke dag wel mee te maken heeft, maar blijkbaar mist het internet hier toch informatie over.

Pax kast

De oplossing voor alles zou je denken. Een Pax kast van de welbekende winkel uit Scandinavië en alle spullen kun je er in opbergen. Helaas is niet minder waar, want een Pax kast kan niet alles oplossen. Het is een simpele houten constructie met standaard maten. Een Pax kast kun je niet ophangen of naar jou interieur wensen laten aanpassen

Industriële wandkast

Ben je opzoek naar een wandkast? Een industriele wandkast is helemaal hot in 2022. De meeste inboedels van Nederlanders zijn industrieel. Heb je beperkte ruimte, of heb je een creatieve ingeving om een wandkast boven een bestaande dessoir of TV meubel te hangen? Ga je gang, met een industriële wandkast kun je alle kanten op en het staat ook nog eens hartstikke modern!

Inloopkast

Een inloopkast is koning als het gaat om opbergoplossingen. Zoals uit de naam blijkt, is een inloopkast in wezen een kleine kamer waar je naar binnen kunt lopen. Meestal vanaf 2 meter in termen van diepte, is er geen bovengrens aan de grootte van een walk-in. Sommige inloopkasten zijn zelfs groter dan een slaapkamer.

Keukenkast

Ben je opzoek naar meer ruimte in je keuken, dan is een keukenkast echt iets voor jou. Keukenkastje zijn er werkelijk is alle soorten aan maten, de opties zijn oneindig. Geef je de voorkeur aan moderne hoogglas, hout of klassiek? Er is een keukenkastje voor iedereen. Ga je voor nieuwe keukenkastje, maak dan een juiste keuze want deze kastjes hebben een grote impact op de look van je complete huis. Kleed de kastjes aan met accessoires en kleur en zo vloeit je keuken helemaal over in de rest van je huis!

Nachtkast

Heb je meer ruimte nodig op je slaapkamer, dan is een nachtkastje iets voor jou. Je moet je fantasie gebruiken over wat je hier allemaal in kunt bewaren. Maar onze tip is om je beste boek en eventueel een wekker hierin te bewaren. Nacht kastjes zijn er ook in alle vormen en maten. Maar het meest belangrijke om te weten is dat je nachtkast helemaal niet in-trend hoeft te zijn met je interieur in de woonkamer. Je kunt lekker freestylen en een nachtkast op eigen smaak aanschaffen.

Design Kast

Mensen die wat meer te besteden hebben, of gewoon meer geld over hebben voor hun huis-inrichting kunnen denken aan design kasten. Strak vormgegeven kasten die net even anders zijn dan het massa-aanbod uit de fabriek. Design kasten zijn naast mooi ook gewoon functioneel. Bekende merken voor design kasten zijn HKliving, Pastoe, Nuuck, TREKU kasten, Dutchbone, MDF Italia en Gazzda. Let er wel op dat veel van dit soort kasten niet zomaar in elk interieur past.