Waarom zijn walvisgraat vloeren zo populair?

Ben jij je aan het oriënteren op een nieuwe vloer en had jij in eerste instantie jouw focus gericht op een visgraat vloer? Dan is de kans groot dat je ook walvisgraat vloeren bent tegengekomen. Maar wat is walvisgraat en wat zijn de voordelen hiervan? In deze blog duiken wij hier dieper in en benoemen wij een grote reeks voordelen. Handig!

Wat is walvisgraat eigenlijk?

Walvisgraat is, zoals de naam stiekem al een beetje weggeeft, een grote vorm van een visgraat vloer. De vloerdelen zijn bij een walvisgraat vloer simpelweg groter in afmeting en daarom hebben ze de naam gekregen van een grote vis. Het voordeel van deze grote afmetingen is dat er een minder druk patroon op de vloer ontstaat ten opzichte van een visgraat vloer. Daarnaast is het walvisgraat mogelijk om een ruimte optisch groter te laten lijken doordat de patronen ruimer zijn. 

Welke soorten walvisgraat zijn er?

Waar walvisgraat voorheen enkel in beperkte vormen beschikbaar was is dit nu wel anders. Walvisgraat is nu namelijk te verkrijgen in de vorm van laminaat onder de noemer walvisgraat laminaat, maar ook in de vorm van PVC en dan onder de noemer walvisgraat PVC. In principe zijn er voor iedereen dus wel walvisgraat vloeren beschikbaar, welke wensen of eisen je ook aan de vloer stelt. Walvisgraat laminaatvloeren laten zich over het algemeen gemakkelijk zelf leggen. Een Walvisgraat PVC vloer is over het algemeen minder makkelijk te leggen, maar is duurzamer en gaat beter om met vloerverwarming. Het is maar net wat jij wilt.

Waar koop ik walvisgraat vloeren?

Walvisgraat vloeren zijn niet zomaar vloeren en dus zijn deze ook niet op elke hoek van de straat te koop. Ben jij overtuigd en wil jij een walvisgraat vloer of wil jij je wellicht nog iets beter oriënteren op de mogelijkheden? Dan adviseren wij je om eens te kijken bij een specialist in walvisgraat vloeren zoals bijvoorbeeld Solza.nl. Solza.nl beschikt over een internationale webshop, maar heeft in Nederland ook een showroom in Alphen aan den Rijn. Neem daar dus vooral eens een kijkje en laat je adviseren door de experts.