Waar begin je met het inrichten van je huis? De 5 beste tips!

Het is eindelijk zover! Je bent eigenaar geworden van een nieuwe huur of koopwoning. Gefeliciteerd, het was ongetwijfeld niet makkelijk in de huidige markt.

Alle tijd en energie heb jij gestoken in het vinden van een huis, maar je bent helemaal vergeten dat je straks je eigen huis ook nog eens moet inrichten. Weet je niet goed waar je moet beginnen? Wij zetten de top 5 van beste interieur tips op een rij.

Tip 1: Begin bij het begin

Deze stap klinkt logisch, toch wordt hij vaak vergeten. Je hebt een leuke lamp gezien bij een vriend of vriendin, een kennis had een leren bank die jij wel heel tof vond en de landelande meubels van je ouders vind je ook wel heel gaaf. Voorkom dat je huis een ratjetoe wordt en begin met een wel overwogen plan. Volg eerst tip 2 tot en met tip 5 voor je je volledig stort in het doen van aankopen in de bouwmarkt of interieurzaken.

Tip 2: Ga op zoek naar inspiratie

In tip 1 al verteld dat je niet direct alles moet kopen wat je ziet bij vrienden, kennissen en ouders. Maar al deze informatie moet je wel gaan verzamelen. Weet wat je leuk vind en wat je zeker niet leuk vind, weet ook waar je alles kunt vinden. Ga naar meubelboulevarden, online blogs (zoals deze) of verzin iets compleet nieuws.

Maar in deze stap koop je nog niks.

Tip 3: Creëer je eigen moodboard

Nu je alles hebt verzameld is het tijd om dit te verwerken in een moodboard. Maak eventueel verschillende voor de verschillende stijlen die er zijn. Vind je modern mooi? Maak een moodboard met een modern interieur. Vind je landelijk mooi? Maak dan een moodboard met een landelijke indeling.

Vergeet ook niet om een moodboard te maken waarin je beide stijlen combineert. Als je die namelijk ziet, weet je waarom het zo belangrijk is om goed na te denken over de meubels die je plaatst. Dit is namelijk een af schikkelijke combinatie.

Pinterest kan je eventueel helpen met het opzetten van een moodboard.

Tip 4: Deel je huis in

Je hebt het huis al gekocht, dus je weet hoeveel en hoe groot je kamers zijn. Ga eens goed kijken welke ruimtes geschikt zijn voor de bepaalde aspecten van wonen. Zet je de eettafel vlakbij de keuken of heb je in de woonkamer een mooi raam waar de eettafel goed zal staan? Allemaal zaken om rekening mee te houden als je het huis gaat indelen.

Ben je handig? Think outside the box. Sloopt er een muur uit, wat zal het doen met de ruimte? Heb je een lange muur? Zet er een roomdivider in je ruimte in verschillende vlakken te delen.

Tip 5: Bepaal je kleurenpalet

Als laatste ga je bepalen welke kleuren je wilt gebruiken in je nieuwe woning. Je weet nu namelijk wat de stijl gaat worden en welke meubels er komen. Daarop kun je de kleuren gaan bepalen.

Ben wel bescheiden met veel verschillende kleuren. Houd het netjes en eenvoudig. Dit geeft je huis de mooiste uitstraling.

Kleur is heel bepalend voor je interieur. Ga je voor pasteltinten? Of houd je meer van felle kleuren? Waar je ook voor kiest, ga voor díe kleuren waar jij je prettig bij voelt. Houd je de basis rustig, dan kun je wat meer uitpakken met opvallende accessoires. Kies je voor een bonte mix aan kleuren, dan is het belangrijk dat de kleuren goed bij elkaar passen.