Tips om geen voedsel te verspillen

Voedselverspilling draagt ​​bij aan ozonschadelijke stoffen en verspilt het water en de verschillende middelen die nodig zijn om het voedsel te ontwikkelen.

Terwijl de normale klant geen enorme natuurlijke vervuiler is in tegenstelling tot enorme partnerschappen, het ontdekken van benaderingen om voedselverspilling gedurende de dag te verminderen, kan een persoon helpen bij het proberen niet toe te voegen aan het probleem. Wij als mensen kunnen kleine veranderingen doorvoeren die een groot effect hebben op de hoeveelheid voedsel die we elk jaar weggooien. Voedselverspilling heeft niet alleen sociaal betaalbare en natuurlijke gevolgen, het treft ook het uitgavenplan van vrijwel elk gezin. Probeer deze eenvoudige benaderingen om de voedselverspilling in jouw gezin te verminderen.

Zorgvuldigheid in jouw winkelschema:

Het bewaren van voedsel in jouw huis begint met een mentaliteit verandering. Het omvat doelgericht zijn met betrekking tot jouw aankopen en het voorbereiden van diners. De belangrijkste reden is om een ​​avondmaalplan voor de week te maken, wat ook jouw tijd in de winkel zal beperken. Overweeg om te beginnen welke maaltijden je voor de week zult maken, het aantal personen zou moeten zijn verzorgd worden en wat voor extra’s je zou willen. Pas op dat moment op wat je momenteel in jouw koelbox heeft opslagruimte en koelkast om te zien wat je kunt doorstaan. Wanneer je je avondeten hebt geregeld, beslis dan hoeveel eten je nodig hebt en maak een boodschappen lijstje. Bovendien, als je in de winkel bent, oefen je met beperking – en gebruik je dat overzicht.

Koop briljant: 

Plan diners met basisgegevens over etenswaren en blijf uit de buurt van spontane aankopen. Langs deze lijnen ben je minder geneigd om dingen te kopen die je niet nodig hebt en die je waarschijnlijk niet echt gaat verslinden. Koop dingen net als je een regeling hebt om ze te gebruiken en wacht totdat de bederfelijke waren volledig zijn uitgegeven voordat je meer koopt.

Koop regelmatiger minder basisvoedsel:

Als je kunt proberen om met regelmatige tussenpozen nieuwe producten en verschillende bederfelijke waren aan te vullen in tegenstelling tot het kopen van zeven dagen in de verwachting dat je alles zult gebruiken. Het voedsel dat uit de grond wordt gekweekt, zal verser zijn en je zult niet verleid worden om grotere delen te maken die later worden weggegooid. Kies kwaliteit (nieuwe natuurlijke redelijke uitwisseling natuurlijk) boven hoeveelheid en jouw avondmaaltijden zullen er verrukkelijker door zijn.

Koop precies wat je nodig hebt:

Als een formule bijvoorbeeld twee wortelen vereist, accepteert je niet een hele zak. Alles bij elkaar genomen, koop losse producten, zodat je het specifieke aantal kunt kopen dat je gaat gebruiken. Neem bovendien een poging om granen, noten en smaken uit massabussen te kopen, zodat je kan precies verdelen wat je

 nodig heeft en niet te veel koopt (houd er rekening mee dat er een contrast is tussen aankopen in massa en inkoop uit massacontainers; de eerste kan echt meer afval opleveren als we iets kopen dat verder gaat dan wat we verstandig kunnen gebruiken.

Heroverweeg het weggooien van voedsel:

Hoewel vorm een ​​positief teken is dat iets een plaats in de prullenbak heeft, is het niet belangrijk om voedselbronnen weg te gooien die enigszins over de heuvel liggen. Veel groenten en fruit kunnen bijvoorbeeld iets zachter worden of verschrompelen als ze gewoonweg niet meer klaar zijn. Ze kunnen zelfs een geweldige aanvulling zijn op soepen, smoothies of verwarmde gerechten. Individuen kunnen extra groentestukjes gebruiken om een ​​soepbouillon te maken. Inderdaad, zelfs oud brood maakt toast of paneermeel. ‘Beste eerder’-datums kunnen misleidend zijn – als producten nieuw en bruikbaar zijn, is het over het algemeen prima om het op te eten.

Oefen FIFO:  

Het sorteren van de koeler en opslagruimte kan mensen helpen bij het controleren van wat ze doen thuis hebben en hen helpen met het herkennen van voedselvariëteiten die bereid zijn om te eten. “FIFO” betekent “First in first out” en is een handige methode om thuis eten te regelen. Talloze eetgelegenheden en supermarkten gebruiken dit raamwerk ook om afval te verminderen. Het plaatsen van recent gekochte voedselvariëteiten aan de achterkant van de voorraadkast of koeler zal aandringen individuen om het voedsel in de eerste kolom eerst te gebruiken, wat nieuwheid garandeert en verspilling vermindert. Als een persoon bijvoorbeeld heel veel blikken thuis heeft, garandeer dan dat de blikken die het dichtst bij hun houdbaarheidsdatum liggen vooraan in de voorraadkast staan ​​en gebruik die als eerste.

Bouillon maken:

Overvloedige etensresten en verrassend genoeg een paar botten of andere wezensdruppels zijn buitengewone elementen voor verschillende bouillon of bouillon. Bruisende overvloed aan groentenschillen en verschillende schraapsels kunnen een royale groentebouillon maken. Het opwarmen van een kippenkadaver en verschillende restjes zoals botten en huid kan veranderen in een heerlijke kippenbouillon. Het is ideaal om op maat gemaakte voorraad in de koelkast te bewaren en binnen een paar dagen te gebruiken. Desalniettemin zal bevriezing het een langere levensver wachting geven.