Tips bij overstappen op duurzame led-verlichting

De tijd van energievretende gloeilampen ligt al lichtjaren achter ons. Maar wist je dat je tegenwoordig ook nog kunt bezuinigen op je ledverlichting? Nou mooi wel dus! De ene led lamp is de andere niet en hoe weet jij nou zeker dat je de juiste led lamp besteld? Geen nood, wij zochten het voor je uit en zetten het op een rijtje. In dit artikel ga jij erachter komen waar je op moeten letten tijdens de aanschaf van je volgende led lamp.

Waarom zou je overstappen naar ledverlichting?

Een van de eerste vragen die jij je misschien afvraagt is waarschijnlijk waarom je moet overstappen naar led? Je moet natuurlijk niks, maar ledverlichting heeft wel een behoorlijk aantal voordelen tegenover andere type verlichting, zoals TL lampen. Ledlampen gaan namelijk een stuk langer mee dan andere vormen verlichting en omdat led erg weinig stroom nodig heeft, ga je wel tot 75% besparen op je energierekening. Zeker in deze tijd, van extreme energieprijzen, is dit geen overbodig luxe.

Een ander voordeel van ledverlichting is dat het bijna geen warmte genereerd en daarom is het brandgevaar van een vergeten uitgezeten lamp een stuk lager.

Wat voor soorten ledverlichting bestaan er?

Voor we je een advies kunnen geven over welke ledverlichting het beste is voor jou, is het verstandig om te kijken naar welke type ledverlichting er allemaal te verkrijgen zijn in jouw led winkel.

Dimbare LED-lampen
Dit type ledverlichting lijkt het meest op de ouderwetse gloeilamp maar gaat maar liefst 4 keer langer mee dan de gloeilamp. Deze techniek blijft ontwikkelen, dus de levensduur zal steeds langer zijn.

Inschroefbare LED lampen
Met dit type LED lamp is het niet nodig om je lampen in je woonkamer te vervangen. Het heeft een fitting die past in de ouderwetse gloeilamp. Vaak zijn deze lampen ook dimbaar, maar lees hiervoor eerst de verpakking goed.

LED strips
Een zeer populaire manier om je meubels een strak en luxe uitstraling te geven. Een LED strip is een langer flexibele strook met veel soorten LED lampen. Vaak zijn deze ook nog in RGB uitvoering waardoor alle kleuren mogelijk zijn. Plak deze achter een dressoirkast en het geeft een mooie uitstraling in je woonkamer.

LED bouwlampen
LED bouwlampen zijn tegenwoordig op de bouw onmisbaar. Ze verbruiken bijna geen stroom en worden ook niet warm. Maar het licht wat er vanaf komt zorgt ervoor dat je tot diep in de nacht kunt klussen. We hebben deze zelf ook en je moet echt niet in deze lamp kijken want dan ben je tijdelijk verblind.

Conclusie

Wij hebben je de voordelen van het overstappen naar ledverlichting gegeven en daarmee kun je haast niet anders overwegen dan ook naar LED over te stappen! LED is goedkoop en duurzaam in aanschaf. Daarna hebben wij je de verschillende type ledverlichting uitgelegd en daarom kun jij nu zelf de conclusie trekken welk type lamp voor jou het meest geschikt is.

Zijn er naar aanleiding van dit artikel nog vragen over de aanschaf van ledverlichting dan lezen wij dit graag terug in de comments onderaan deze pagina.