Tafels kopen, waar moet je op letten?

Je gaat verhuizen en in je nieuwe woning wil je het gelijk grondig aanpakken door nieuwe meubels te kopen. Eén van de meest belangrijke kamers is natuurlijk de eetkamer.

Waar je heerlijk kunt lunchen en dineren, kunt genieten van een kopje koffie of ook spelletjes kunt spelen. Daarom ga je ook op zoek naar een tafel die in je eetkamer past, maar waar moet je op letten als je een eettafel koopt? In dit blog vertellen we meer over waar je op kunt letten als je tafels gaat kopen.

Afmetingen van tafels

Tafels hebben uiteenlopende afmetingen. De afmeting die je kiest hangt enerzijds af van hoeveel ruimte je voor een tafel hebt, maar ook met hoeveel mensen je aan een tafel wilt kunnen zitten. Hoe groter de tafel is des te meer mensen kunnen eraan plaatsnemen. De afmetingen kun je ook laten afhangen van wat je op de tafel wilt doen. Ben je iemand die vaak knutselt, een spelletje speelt of graag een puzzel legt? Dan heb je misschien wel behoefte aan een iets groter blad. Of een tafel waarvan je het blad kunt uitschuiven. Zo bespaar je veel ruimte en kun je een groter blad gebruiken wanneer je daar behoefte aan hebt.

Vormen van tafels

De rechthoekige eettafel ken je natuurlijk wel, maar je kunt ook kiezen voor ronde eettafels. Ronde eettafels maken het iets gezellig wanneer je met z’n allen zit en nemen ook iets minder ruimte in beslag. Je kunt ook kiezen voor tafels met een blad dat niet kaarsrecht is afgewerkt. Dat geeft een natuurlijk en speels effect aan de tafel. Vooral bij tafels met een houten blad zie je dit vaak voorkomen. En kies je dan voor een eikenblad of ga je toch voor een blad van MDF? Of past een tafel van metaal beter bij jouw interieur?

Design speelt een belangrijke rol

Het design van een tafel speelt een belangrijke rol en dan hebben we het niet alleen over de vorm van het blad. Vooral de poten kunnen een afzonderlijk design hebben en ook van verschillende materialen zijn gemaakt. Zo kun je bijvoorbeeld voor modern landelijke tafels kiezen als je een moderne stijl met een natuurlijk blad wilt combineren. Daarnaast heb je ook veel keuze in hoe de poten onder de tafel zijn gemonteerd. Ga je voor de standaard T-poot tafel, de Matrixpoot, de O-poort of de X-poot? En voor welke materialen kies je dan? Zo kun je poten van hout, staal of aluminium bestellen terwijl er ook tafelpoten van RVS worden gemaakt.

Tafels kopen bij de specialist

Tafels koop je logischerwijs bij een specialist. Die precies weet welke tafels kwalitatief goed zijn en ook uitsluitend tafels van een hoge kwaliteit leveren. Bij Tomasso Tables vind je een groot assortiment in verschillende soorten eettafels en bijpassende stoelen. Daarnaast bieden wij ook complete eetkamers aan! Op onze website vind je meer informatie over welke tafels wij verkopen en kun je de tafels die wij aanbieden eens rustig bekijken en bestellen.