Goed ventileren is belangrijk

Goed ventileren in huis is het hele jaar door erg belangrijk. Een schone luchtkwaliteit zorgt voor een aangenaam binnenklimaat en voorkomt ook dat je minder snel ziek wordt. Een nadeel aan het ventileren, is dat in je in de zomer vaak een hoop extra ongedierte en beesten in huis haalt wanneer je de deuren en ramen openzet en het licht aanhoudt. Gelukkig is er ook een manier om te ventileren zonder beesten binnen te laten en dat is door gebruik te maken van een zogenaamde plissé hordeur.

Een plissé hordeur, is een deur die meestal is voorzien van een aluminium frame met in het midden een stuk gaas, wat de lucht en wind door de deur heen laat, maar andere beesten en pollen tegenhoudt.

Een betere luchtkwaliteit door een plissé hordeur

Nederland kan in de zomer best warm worden, waarbij er door het klimaat vaak een drukkende en vochtige warmte ontstaat. Helaas is dit type warmte ook het soort klimaat waarbij muggen en steekvliegen heel goed gedijen. Vooral wanneer het warm is en begint te regenen zoeken de muggen vaak de droogte op en komen ze binnen. Niets is natuurlijk vervelender dan muggen in huis, dus een hordeur is absoluut geen overbodige luxe.

Een bijkomend voordeel aan een plisse hordeur, is dat deze nu nog beter van kwaliteit zijn dan vroeger en niet alleen beesten tegenhouden, maar ook de luchtkwaliteit aanzienlijk verbeteren in huis, doordat stof en vooral pollen ook worden tegengehouden door het gaas in de deur. Door gebruik te maken van een plissé hordeur, zul je dan ook aanzienlijk minder last hebben van allergieklachten, zoals hooikoorts.

Kleur van de hordeur werkt zonwerend

Een plissé hordeur is natuurlijk zeer goed geschikt voor een deur vanuit de kamer of bijkeuken naar de tuin, maar kan ook voor andere deuren gebruikt worden, zoals bijvoorbeeld een schuifpui.

Er zijn in Nederland meerdere aanbieders van hordeuren op de markt die de mogelijkheid bieden om een hordeur op maat te laten maken. In de meeste gevallen is het gaas gemaakt van dusdanig sterk materiaal dat altijd strak blijft staan en meebuigt wanneer er iets tegenaan komt. De donkere kleur van het gaast zorgt niet alleen voor een mooie en strakke uitstraling van de deur, maar heeft ook een zonwerende werking, waardoor ook de binnen temperatuur koeler blijft.