Een rechte en gehele vloer op één verdieping; een houten, stenen of gietvloeren? 

Ben je momenteel aan het verbouwen en op zoek naar een vloer? Een vloer is heel erg belangrijk voor je woning. Je loopt er namelijk dagelijks overheen.

Je wilt dan ook dat de vloer goed tegen een stootje kan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan modderschoenen, glazen die kapot vallen of het vallen van je peuter. Wanneer dit soort dingen gebeuren, wil je natuurlijk wel graag dat je geen krassen of vlekken op de vloer krijgt die er niet meer uitgaan. Er zijn verschillende vloeren die je kunt kiezen. Wil je weten wat de voordelen zijn van houten, stenen of gietvloeren? Lees dan verder. 

Hout is goud waard 

Wanneer je graag op zoek bent naar een mooie prijs voor een vloer kun je het beste een vloer kiezen die tijdloos is. Een houten vloer is zeker tijdloos. De houten vloeren gaan namelijk al jaren mee en passen altijd in alle interieurs. Dat komt doordat houten vloeren in veel verschillende kleuren te maken zijn. Hierdoor kun je ook een houten vloer gemakkelijk met je interieur combineren. Je hoeft dus enkel en alleen een houten vloer te kiezen bij je oude meubels te kiezen zonder nieuwe meubels te hoeven kopen bij je houten vloer. 

Steen op steen gaat nooit kapot

Wanneer je geen fan bent van een houten vloer, kun je ook kiezen voor een stenen vloer. Met stenen vloeren hoef je je geen zorgen te maken dat er barsten in komen als je een glas kapot laat vallen. Ook na een regenachtige dag hoef je je geen zorgen te maken dat je de moddervoeten niet meer van je vloer af kunt krijgen. Met een stenen vloer hoef je je daarover geen zorgen te maken. Het meeste krijg je gemakkelijk van je stenen vloer af. Daarnaast is het zo dat je met een stenen vloer weinig onderhoud hebt aan je vloer. Je hoeft namelijk niet veel aan de vloer te doen eenmaal deze is gelegd. 

Gietvloeren 

Naast een stenen en houten vloer kun je ook kiezen voor gietvloeren. Deze vloeren zorgen ervoor dat overal in huis dezelfde vloer ligt en op dezelfde hoogte. Hierdoor kun je gietvloeren ook gebruiken als badkamervloer. Dat wil zeggen dat gietvloeren ook waterdicht zijn. Als je een echte knoeier bent, hoef je je met dit type vloer geen zorgen te maken dat het water in je vloer trekt. 

Daarnaast is het zo dat een gietvloer geluiddempend zijn. Ben je iemand die graag tot in de late uurtjes nog bezig is beneden. Het is dan voor je medebewoners wel prettig dat ze niet continu de voetstappen beneden horen. Met gietvloeren zal je dit probleem niet ervaren. Hierdoor kan iedereen lekker slapen terwijl jij een Zumba lesje aan het doen bent. 

Een laatste voordeel van gietvloeren is dat ze brandvertragend zijn. Dat wil zeggen dat wanneer er brand uitbreekt deze zich niet zo snel kan verspreiden. Zo heb je tijdens een hele erge brand nog tijd om naar buiten te kunnen lopen voordat heel je huis afbrandt. Gietvloeren kunnen in heel Nederland worden gelegd, of je nu in Groningen of in onze hoofdstad woont, ook gietvloeren Amsterdam zijn gemakkelijk te realiseren.