Bescherm je eettafel met deze tips

Een eettafel is vaak de eye-catcher in je woonkamer of eettafel. Eettafels zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Rond, ovaal, rechthoekig en zelfs achthoekig zijn de tafels qua vorm en het blad is verkrijgbaar in materialen zoals hout (erg populair), beton, marmer en glas.

Heb je een mooie tafel in je woning staan dan wil je er uiteraard ook voor zorgen dat deze goed beschermd wordt. Een eettafel is immers geen product wat je iedere maand even opnieuw aanschaft. Wees dus zuinig met je tafel en wellicht dat de onderstaande tips je kunnen helpen om je tafel te beschermen.

Voorzie je (houten) tafel van een goede beschermlaag.

Veel houtsoorten kun je behandelen met een lak laag. Geen zorgen, dit gaat niet ten koste van de mooie kleur en uitstraling van je tafel, er is namelijk ook speciale lak verkrijgbaar waarbij je niet eens ziet dat het er op zit! De originele uitstraling blijft behouden. Wanneer je je houten tafel goed behandelt met zo’n laklaag (of meerdere laklagen) blijven kringen van glazen en borden niet in het blad staan. Je veegt deze eenvoudig schoon met een vochtige doek. Uiteraard moet je met hardnekkige (kleur) stoffen wel goed opletten.

Bescherm je tafel met een tafelzeil.

Een tafelzeil is misschien wel de beste bescherming voor je tafelblad. Het pvc tafelkleed leg je op je blad en je kunt zorgeloos van de maaltijden genieten aan tafel, samen met je gezin of huisgenoten. Na de maaltijd neem je het zeil even af en kun je het zeil weer van tafel halen. Je kunt het uiteraard ook laten liggen, de tafelzeilen van tegenwoordig hebben namelijk erg hippe printjes waardoor het direct een leuke decoratie in huis is!

Placemats en onderzetters.

Ook met placemats en onderzetters kun je je tafelblad beschermen. Leg de placemats op tafel en zet de borden daar op. Wordt er naast het bord geknoeid dan vangt de placemat het op en raakt je tafel dus niet besmeurd. Let er wel op dat een placemat niet je volledige tafel beschermt. Valt er een glas rode wijn om dan kan dit dus ook naast je placemat terecht komen en dus op je tafelblad.